woensdag 9 september 2015

Dag 13 Yosemite Tioga Road - Oakdale

Vanochtend hebben we weer lekker kunnen douchen, koffie drinken, tv kijken en ontbijten in ons luxe hotel. Een heerlijk ritueel. We zijn vroeg vertrokken richting de Tioga Road. Dit is een weg dwars door Yosemite NP. We zijn al twee keer in dit park geweest, maar nog niet in dit gedeelte. We zijn bij verschillende uitkijkpunten gestopt en hebben korte wandelingetjes gemaakt.



Wat een fantastisch prachtig park weer! Het was héél erg warm, 's middags tegen de 40 graden.


  En toen besloten we een "strenuous hike of 3 miles"  te maken naar de sequoia bomen bij Merced Grove. De heenweg was niet strenuous, het ging namelijk bergafwaards. Maar de terugweg, bergopwaarts bij die hitte was inderdaad nogal pittig.

Zoals gezegd was het erg warm weer. Dit deel van California heeft erg veel last van droogte. Er heersen hier dan ook veel branden. Ook in het park woedde een grote brand. We reden door een gedeelte van het park dat helemaal zwart geblakerd was.
Het was inmiddels nogal laat in de middag en we hadden er al een lange dag op zitten. We zijn daarom op zoek gegaan naar een hotel. We hebben een heerlijke Holiday Inn Express gevonden met een zwembad. Dat was heerlijk na zo'n warme dag. Heerlijk even gedobberd. Daarna zijn we wezen eten bij een restaurant aan de overkant. We hebben lekker een flesje White Zinfandel (een héérlijk rosé) bij het eten gedronken, het ideale drankje in deze hitte. Nog even een stukje gewandeld en daarna nog even gerelaxed op de kamer. Het was een dag met vele indrukken, dus ik denk zomaar dat het niet heel erg laat gaat worden :)

Vanwege het warme weer hebben we besloten om morgen richting de kust te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten