dinsdag 8 september 2015

Dag 12 van een plaats om snel te vergeten naar Mammoth Lakes

Normaliter verloopt onze ochtenden tijdens de vakantie als volgt: we worden heerlijk uitgerust wakker, zetten de tv aan, drinken een kopje koffie, douchen en dan gaan we lekker ontbijten. Deze ochtend verliep als volgt: ik werd nogal brak wakker vanwege een zeer luide airco, de tv (zo een met een grote toeter vanachter) deed het niet, er was geen koffie op de kamer en de douche had maar één stand, namelijk veel te heet om onder te gaan staan. Een nogal avontuurlijk hotel dus. Ach, het was wel lekker goedkoop :)  En daardoor vertrokken we ook nog eens lekker vroeg, een win-win situatie dus.
We moesten een erg grote afstand afleggen. De eerste paar uur was door een dor en droog woestijnlandschap. Veel verlaten en (half) in elkaar gestorte gebouwen, heel desolaat. Gelukkig ging het er steeds beter uitzien. 

De bergen kwamen in beeld en het werd groener.
We zijn een paar keer gestopt om te tanken, benen te strekken en te lunchen. Vreemd genoeg duikt er altijd een Subway op wanneer we willen lunchen. Komt goed uit, want we zijn dol op hun verse broodjes.

Vandaag hebben we een lange autorit gemaakt omdat we richting Yosemite wilden. We hebben een hotel in Mammoth Lake genomen, een skigebied. Dit is dicht bij de ingang van Yosemite NP waar we morgen heen willen. Gelukkig weer een schoon en net hotel, met een restaurant op loopafstand. Na zo'n lange dag in de auto gaan we alleen nog maar even relaxen en gaan verder de omgeving niet meer verkennen.

We hebben lekker even tv gekeken, geinternet, enz. en om 6 uur zijn we naar het restaurant t.o. het hotel gelopen. Het was een erg gezellig restaurant en het eten was erg lekker. We hebben nog een ommetje gemaakt, maar zus vond het koud , terwijl het nog 20 graden was. We zijn toen maar terug naar het hotel gelopen waar we nog een glaasje wijn drinken en dan weer bijtijds naar bed.
Nog even een anekdote die niet door iedereen begrepen zal worden. Op een gegeven moment zaten zus en ik aan het ontbijt in een chique hotel, waar voornamelijk witte mensen in de bediening zaten. We drinken altijd koffie met rietsuiker, dit staat meestal op tafel. De suiker was op dus zus vraagt aan de enige afro-amerikaan: "Do you have some brown sugar"? Ik heb wel even gecontroleerd of het wel echt rietsuiker was:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten